ESPIRITUALITAT AMB BON HUMOR. Presentació del llibre "Pluja Daurada" de Xavier Bertrán amb la col.laboració de la il.lustradora Marina Comas Durany

DIVENDRES 11 de desembre  a les 19:30h .

"Pluja Daurada –Reflexions espirituals" és una aproximació sincera, oberta i descarnada al món de l’espiritualitat. Lluny de dogmes i religions, però amb un profund respecte cap a l’essència de la qual tots formem part, el text aborda aquells grans temes pels quals, paradoxalment, acostumem a passar de puntetes o els girem l’esquena directament; la mort en seria un clar exemple.
 L’escriptura neix del cor, buscant les respostes en l’interior, aquell interior savi que tots tenim i del 
que, malauradament, tan poc ens fiem. I la porta d’accés a aquest món intern és l’humor. No l’humor entès només com “allò que serveix per fer riure”; l’humor entès com una escletxa, com un punt de llum que permet albirar una realitat més enllà de tot allò que ens esclata quotidianament als nassos. Un humor que ens permet enfilar-nos un parell d’esglaons i mirar des d’allà el puzzle del qual formem part. I aleshores sí, riure. I viure!

XAVIER BERTRAN 
Actor, escriptor i guionista català, llicenciat en interpretació a l’Institut del Teatre. 
 Com a actor ha destacat pel seu paper a la sèrie de televisió “Lo Cartanyà” i al programa “Si tu vas al cel “, en els quals exercia també de director. També ha col·laborat en diversos programes de TV3 com “Les 1000 i una”, “Efectes Secundaris” o “Set de notícies”, entre d’altres. En teatre ha treballat en diverses produccions al llarg de més de vint anys (“Guillermo Gallardo en Gimiendo a lo lindo”, “La Perritxola”, “Sexes”, “La Ratonera”, etc, etc.).
 Ha estat guionista de les sèries “Plats bruts”, o les mateixes “Lo Cartanyà” i “Si tu vas al cel”, entre d’altres.
 En la seva faceta d’escriptor ha publicat títols com “De quatre grapes” i “Amb la ploma al cos” (Editorial Empúries); obres de teatre com “Sexes” (Ed. El Galliner) o “Pluja daurada, reflexions espirituals” (Ed. Viena). També ha estat articulista del “9 Nou”, “La Vanguardia”, “Benzina” i “Yo Dona”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario