CONCIERTO "Música callada", sábado 21 de marzo a las 19h. Colaboración 8 euros

Para celebrar el inicio del solsticio de primavera tenemos una "rosa sonora" muy especial , la rosa de la vihuela que nos transportará a manos de Alfred Fernández al encuentro íntimo con nuestra alma a través del sonido de este instrumento tan especial. Alfred nos cuenta de él:
"La “vihuela” va ser durant el Renaixement ibèric un dels principals vehicles d'expressió musical culte. De forma semblant a una guitarra, aquest petit instrument va inspirar un ric repertori basat en obres originals i transcripcions de música polifònica d'importants autors de l'època.
Si tenim en compte el caràcter intimista i introspectiu de la
viola de mà, podem arribar a entendre una manera d'expressar la religiositat com un acte individual i domèstic que ofereix a l'intèrpret i l'oient la possibilitat d’abstreure's de la realitat per entrar en un món de profunda meditació espiritual. I és precisament aquest món de meditació i introspecció el fonament del misticisme literari que es va viure a l'Espanya del segle XVI. Autors com San Juan de la Cruz, Santa Teresa de Jesús o Fray Luis de León, van forjar a través de la poesia i de la prosa un estil on l'extrema bellesa literària es va posar al servei de Déu."

Alfred Fernández, vihuela

Alfred Fernández neix el 1970 a Barcelona (Espanya). Estudia la carrera de guitarra clàssica amb Jordi Codina, Manel González i Fernando Rodríguez. Posteriorment s'especialitza en instruments antics de corda polsada: viola de mà, guitarra barroca, llaüt, etc. De formació autodidacta, ha rebut consells de prestigiosos mestres com William Waters, Rolf Lislevand, Paul O'Dette o John Griffiths.

En l'actualitat té editats tres CD com a solista. Aquests treballs han rebut excel·lents crítiques en revistes especialitzades com Répertoire, Le Monde de la Musique, Gramophone, Goldberg, Scherzo, Ritme, Lute Society Magazine, etc. El seu últim CD com a solista ha estat premiat amb el 10R de Répertoire a part d'obtenir màximes qualificacions en diverses revistes.
Ha actuat com a solista a Espanya, Holanda, França, Alemanya, Estats Units, Bèlgica, Grècia, Marroc, Brasil i Itàlia. Ha realitzat recitals de vihuela i llaüt en prestigiosos festivals de música antiga i de guitarra com: Laus Polyphoniae (AMUZ, Anvers, 2012), Oude Muziek Utrecht (Utrecht, 2008), MA Brugge (Bruges, 2000), Festival Inernacional de Llaüt (Füssen, Alemanya 2010 i Utrecht, Holanda, 2013), Festival Guitarrísimo de Múnich, Festival Guitarrísimo de Sao Paulo, etc. Com a membre de conjunts ha actuat a Portugal, Àustria, Alemanya, Holanda, Bèlgica i la República Txeca.

1 comentario:

  1. Hola, supongo que teneis cd de música tipo relax, verdad? ¿Tenéis abierto también los sábados por la mañana? Y los horarios de lunes a viernes? Gracias!!

    ResponderEliminar