LA IMPORTANCIA DEL PRIMER VÍNCULO

 El próximo día  viernes 30 de Noviembre a las 20:30h. tenemos el placer de  tener en Síntesis a Àngels Torras, que vendrá a presentar  la edición ampliada de su libro "Vincles". Es un libro que conocemos y recomendamos continuamente. En la charla conoceremos cómo se instala el primer vínculo y como influye en nuestra vida adulta y en la forma de relacionarnos. Qué ocurre cuando hay roturas de vínculo o el vínculo es insuficiente. Podremos vivir un viaje hacia las etapas de la preconcepcción , la gestación, el parto y la crianza.

" Tots hem fet aquest viatge, com a mínim com a fills, a vegades també com a pares i més endavant alguns de nosaltres com a avis. Més enllà de la cultura i de la intel·lectualització, parlarem del que duem a la pell i impulsa les nostres accions i els nostres sentiments." Ángels Torras


 El próposito del libro nos lo explica así:

  ¨Vincles” Gestació part i criança conscients, és el títol que  porta el llibre de “capçalera” de la proposta d’acompanyament que us estem  presentant.
No acabava de trobar un llibre adient per a recomanar a les parelles que  assistien a les nostres sessions. Uns estaven enfocats única i exclusivament a  la part mèdica i tenien poc o gens en compte les necessitats afectives de la  família, explicaven poc o res del que viu el nadó, de què sent i què necessita.
Altres que abordaven aquests temes, no entraven en les parts més pràctiques que sovint preocupen a les famílies. Si volíem aprofundir en el  ventall de temes que entren en joc en aquesta etapa calia recórrer a varis  autors així que hem vaig proposar, recollir en un llibre tot el que creia  important que quedés en mans de les parelles que assisteixen a les nostres  sessions de preparació al part i ho vaig fer de la següent manera…
Amb la meva filla Míriam, periodista, vam donar forma a aquest llibre en el  qual  transmeto a la meva filla, (i a través d’ella a totes les noies que  estan en edat de tenir fills o que ja els porten al seu ventre), tota la  meva experiència d’anys d’acompanyament a parelles i dones embarassades que he  atès en les sessions de preparació al part. A més, li confio la vivència de com  ella va ser gestada, parida i començada a criar quan jo tenia just divuit  anys… perquè en el moment de plantejar-nos  la maternitat és quan la  pròpia història es desperta, ajudant o bé interferint en la manera de viure-la.  La Míriam, de mica en mica, s’endinsa en un món fins ara desconegut, tot  entrevistant un seguit de persones que li mostren, de manera sincera i  generosa, les seves experiències. Ella escolta la seva història, pregunta,  reflexiona i s’emociona.
Capítol a capítol, es va desvetllant el miracle de la vida i el seu entrelligat  de sentiments, emocions i, a vegades, contradiccions.
El Manel Fontdevila, que és bon dibuixant i bon pare, ens l’ha il·lustrat  envoltat de la seva família que anava creixent al temps que creixia el llibre.  Cada trobada amb ell ha estat una immersió real en el contingut del llibre!
Indicat per a:
  • Futurs pares i mares; perquè parlem de la preconcepció, gestació, part, lactància i inici de la criança amb tot l’entramat psicològic tan vostre com del fill.
  • Futures àvies i avis: Us ajudarà a retrobar-vos amb les vostres vivències d’aquesta etapa i us ajudarà a donar el suport que necessiten els vostres fills i néts.
  • Persones que vulguin llegir i reflexionar sobre aquesta etapa de la vida ja que totes i tots hi hem passat, si més no, com a filles i fills. 
 http://www.aflordepell.cat/

www.natural.cat/    No hay comentarios:

    Publicar un comentario